loading...

Barnavårdscentralen Sandslottet

Är platsen för våra minstingar och en del av Strandängshälsan. Vi har alltid barnet i centrum. Med målsättningen att främja barns hälsa, trygghet och utveckling. Tillsammans med Er föräldrar arbetar vi för barnets bästa.

Jag, Lotta, är specialistutbildad barnsjuksköterska och har lång och bred erfarenhet av barnhälsovård.
I vårt team ingår våra specialistläkare Jesper och Klara samt bvc-psykolog Sven-Olof när den hjälpen behövs. Vi tror att man har det bäst i det ”lilla” och att det är en stor fördel att du träffar samma sjuksköterska och läkare både på hälsokontroller på BVC och på mottagningen om Ditt barn är sjukt. Vi har allt under samma tak!

Vi har tidsbokade mottagningsbesök måndag-fredag. Ni kan även ringa oss på 0430-685454. Hinner vi inte svara så tala in på vår röstbrevlåda så ringer vi upp så fort vi kan.
Vi arbetar enligt Socialstyrelsens riktlinjer och håller oss uppdaterade genom kontinuerliga barnhälsovårdsutbildningar.
 
Vi erbjuder bland annat:

  • Hembesök för nyfödda och adoptivbarn
  • Amningsstöd
  • Föräldraträffar med introduktion till spädbarnsmassage
  • Stöd genom samtal om barns vardagsvanor som sömn, mat, lek mm
  • Besök där vi följer barnets utveckling från nyfödd till 6 år
  • Vaccination enligt Socialstyrelsens program
  • Egenvårdsråd
  • Samarbete med barnhälsovårdspsykologerna, kommunen med förskolor och specialpedagoger och skolhälsovården innan skolstart mm.
  • Hjärt-Lung-Räddning på Barn – Utbildning för föräldrar

 
 
Vi är en del av vårdval Halland vilket bland annat innebär att besök på BVC är avgiftsfritt, precis som den offentligt drivna barnhälsovården.


 
Välkommen att lista ditt barn på vår barnavårdcentral!

 


Lotta Brännlund
Barnsjuksköterska
 

Sven-Olof Ljunggren
Legitimerad psykolog

Sven-Olof är en rutinerad psykolog med lång erfarenhet av arbete med barn och föräldrar. Han har arbetat på Barnhabiliteringen på Hallands sjukhus i Halmstad. 
 
Bra Länkar för föräldrar! 

2018-08-14
PAPPAGRUPP

Är Du nybliven pappa?
Vill Du träffa andra nyblivna pappor?
Funderar Du på om det är så här det kan/ska vara att bli pappa?
Har Du märkt att roller, relationer och rytmer i livet ändrats sen Du blev pappa?

 

Då har Vi grejen för Dig!!!
 

BVC Sandslottet och Strandängshälsan välkomnar nyblivna pappor till kvällar där Vi pappor får vara i fokus och tillsammans hitta vår väg i ”pappadjungeln”…

Under ledning av psykolog Sven-Olov Ljunggren och distriktsläkare Jesper Banck som också är pappor kommer vi ha 3 utvecklande och roliga kvällar tillsammans.

Första gruppen startar 2/10 och följande datum för denna grupp är sedan 16/10 och 27/11. Tid mellan 17.30 och 19.00. Vi ordnar fika.

Anmäl Dig genom att ringa till BVC Sandslottet och tala in meddelande eller skriv upp Ditt namn och telefonnummer på lappen på anslagstavlan på Sandslottet.

Läs hela inlägget »
2017-10-09
Resa utomlands?