loading...

Barnavårdscentralen Sandslottet

Är platsen för våra minstingar och en del av Strandängshälsan. Vi har alltid barnet i centrum. Med målsättningen att främja barns hälsa, trygghet och utveckling. Tillsammans med Er föräldrar arbetar vi för barnets bästa.

Jag, Lotta, är specialistutbildad barnsjuksköterska och har lång och bred erfarenhet av barnhälsovård.
I vårt team ingår våra specialistläkare Jesper och Klara samt bvc-psykolog Sven-Olof när den hjälpen behövs. Vi tror att man har det bäst i det ”lilla” och att det är en stor fördel att du träffar samma sjuksköterska och läkare både på hälsokontroller på BVC och på mottagningen om Ditt barn är sjukt. Vi har allt under samma tak!

Vi har tidsbokade mottagningsbesök måndag-fredag. Ni kan även ringa oss på 0430-685454. Hinner vi inte svara så tala in på vår röstbrevlåda så ringer vi upp så fort vi kan.
Vi arbetar enligt Socialstyrelsens riktlinjer och håller oss uppdaterade genom kontinuerliga barnhälsovårdsutbildningar.
 
Vi erbjuder bland annat:

  • Hembesök för nyfödda och adoptivbarn
  • Amningsstöd
  • Föräldraträffar med introduktion till spädbarnsmassage
  • Stöd genom samtal om barns vardagsvanor som sömn, mat, lek mm
  • Besök där vi följer barnets utveckling från nyfödd till 6 år
  • Vaccination enligt Socialstyrelsens program
  • Egenvårdsråd
  • Samarbete med barnhälsovårdspsykologerna, kommunen med förskolor och specialpedagoger och skolhälsovården innan skolstart mm.
  • Hjärt-Lung-Räddning på Barn – Utbildning för föräldrar

 
 
Vi är en del av vårdval Halland vilket bland annat innebär att besök på BVC är avgiftsfritt, precis som den offentligt drivna barnhälsovården.


 
Välkommen att lista ditt barn på vår barnavårdcentral!

 










Lotta Brännlund
Barnsjuksköterska
 

Sven-Olof Ljunggren
Legitimerad psykolog

Sven-Olof är en rutinerad psykolog med lång erfarenhet av arbete med barn och föräldrar. Han har arbetat på Barnhabiliteringen på Hallands sjukhus i Halmstad. 
 




Bra Länkar för föräldrar!



 

2017-10-09
Resa utomlands?

Är ditt barn under 18 månader och ni ska resa utomlands?
 
Det rekommenderas vaccination med Mässling/Polio/Röda Hund vid resa. Detta då många fall av framförallt mässling runtom i världen. Mässling kan vara en dödlig sjukdom för små barn.
Normalt ges denna vid 18 månader.
Den kan ges ner till 12 månader och då behöver man inte ge den igen vid 18 månader utan det blir som ”vanliga” vaccinationen. Ingen extra kostnad.
MEN – om mellan 9 månader och 12 månader behöver man vaccinera om igen vid 18 månader och då ses den dos extra som ges som ett resevaccin och man får betala för vaccinet själv.
Barn upp till 6 månader kan ha ett skydd av mamma sedan graviditeten om hon är vaccinerad eller har haft mässling.
Fråga Lotta eller någon annan på mottagningen om frågor – vi svarar gärna!

Läs hela inlägget »